Saturday, October 26, 2013

Czech quotes

(1)

Bůh má připravena zvláštní požehnání pro každého způsobilého jedince, který je pokřtěn, přijme Ducha Svatého a pravidelně přijímá svátost. Chrám přináší další světlo a moc spolu s příslibem věčného života.4

Všechny obřady nás vybízejí k tomu, abychom prohloubili víru v Ježíše Krista a uzavřeli a dodržovali smlouvy s Bohem. Když tyto posvátné smlouvy dodržujeme, získáváme kněžskou moc a požehnání.

Nepociťujeme snad ve svém životě moc kněžství a nevídáme ji mezi členy Církve, kteří dodržují smlouvy? Vídáme ji u nově obrácených, když vycházejí z vod křtu a pociťují, že jim bylo odpuštěno a že jsou čistí. Vidíme, že naše děti a mládež jsou citlivější vůči nabádáním a vedení Ducha Svatého. Vidíme, že obřady chrámu se stávají majákem síly a světla pro spravedlivé muže a ženy na celém světě.

(2)

My, kteří jsme členy Boží Církve v dnešní době, jsme uzavřeli smlouvu, že budeme následovat Ježíše Krista a budeme poslušni Božích přikázání.

Každý týden máme příležitost navštívit shromáždění svátosti, kde můžeme obnovit tyto smlouvy tím, že přijmeme chléb a vodu při obřadu svátosti. Díky tomuto prostému skutku se můžeme znovu zavázat, že budeme následovat Ježíše Krista a činit pokání, kdykoli uděláme nějakou chybu. Bůh nám na oplátku slibuje svého Ducha jako průvodce a ochránce.

(3)

Z příručky Kažte evangelium mé naši misionáři učí, že zjevení a svědectví přicházejí tehdy, když se účastníme nedělních církevních shromáždění: „Tím, že se účastníme církevních bohoslužeb a společně uctíváme, se navzájem posilujeme. Obnovujeme své síly ve společnosti přátel a rodiny. Když studujeme písma a učíme se více o znovuzřízeném evangeliu, posiluje to naši víru.“8

(4)

V každém z těchto jedinečných, ale propojených shromáždění se učíme nauce, pociťujeme Ducha a navzájem si sloužíme.

No comments:

Post a Comment